Descoperă cele mai noi rețete din familia Morărița!

Alege-ți tipul de aluat sau foi și-ți servim rețete pentru fiecare

Tips & Tricks

Pregătește aluatul

Dezgheață complet aluatul congelat, fie peste noapte în frigider, fie la temperatura camerei timp de 45 de minute. Dacă observi fisuri sau găuri, adaugă puțină apă pentru a-l “lipi” la loc.

Lucrează „smart”

Pentru ca aluatul să nu se lipească, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină, cu ajutorul unui sucitor. Dacă faci ceva dulce, poți folosi zahăr sau zahăr cu scorțișoară în loc de făină, iar pentru rețetele cu brânză poți folosi brânză rasă.

Improvizează pe loc

Fii creativ, dacă îți rămân bucăți de aluat, combină-le și fă palmieri, sărățele sau orice altă gustare rapidă cu ce mai ai prin casă.

Menține frăgezimea foilor

După ce foile de plăcintă sau aluatul au fost decongelate corect, acestea pot fi acoperite cu un prosop curat, umed, până la folosire, pentru a rămâne fragede.

Fii atentă la detalii

Când “lucrezi” cu fructe sau legume care oxidează rapid, cum ar fi merele sau bananele, organizează-te să le tai cât mai aproape de momentul în care le vei folosi.

Folosește secrete de chef

Înțeapă din loc în loc aluatul fraged cu o furculiță, pentru a nu se ridica de pe fundul tăvii în timpul coacerii.

Unge bine foile de plăcintă

Unge fiecare foaie de plăcintă cu unt topit sau ulei. Începem mai întâi cu marginile foii de plăcintă, pentru că acestea sunt primele care devin uscate, apoi continuăm cu mijlocul foii.

Pre-taie plăcinta

Sunt unele compoziții de plăcintă care nu “curg”, cum e dovleacul, de aceea e indicat să tai plăcinta de dovleac înainte de coacere. Astfel bucățile de plăcintă vor fi mai uniforme și vor arăta mai Instagramabil.

Nu arunca “resturile”

Dacă îți rămân foi de plăcintă, le poți ține 2 săptămâni la frigider sau până la 2 luni în congelator. Rulează-le în plasticul transparent, apoi pune-le repede înapoi în pachet, ca să nu apuce să se usuce.