TARTĂ RAPIDĂ CU FRUCTE ȘI DULCEAȚĂ cu Aluat Fraged Morărița
Timp de preparare
40 min
Dificultate
Medie
Porții
Pentru 4-5 persoane (8-10 porții)
Ingrediente
- 500 g aluat fraged Morărița
- 400 g dulceață de caise
- piersici din compot
- caise din compot
- 50 g merișoare uscate
- un gălbenuș pentru uns
1
Decongelăm aluatul fraged pe blatul de bucătărie, până ajunge la temperatura camerei.
Încingem cuptorul la 200°C. Ungem tava cu puțin unt sau spray non-stick. Așezăm foaia de aluat fraged. Înțepăm din loc în loc aluatul cu o furculiță, pentru a nu se ridica de pe fundul tăvii, la copt.
2
Punem dulceața în tartă și o nivelăm bine cu spatula. Așezăm fructele. Ungem marginile tartei cu gălbenuș.
3
Coacem tarta 25-30 minute sau până e frumos rumenită. O lăsăm să se răcească la temperatura camerei, apoi dăm la rece 2-3 ore.
4
Sfat util: puteți folosi pentru umplutură și magiun de prune amestecat cu nuci măcinate și puteți decora tarta cu prune uscate.
Rețetă creată de Teo’s Kitchen