TARTĂ CU SOMON AFUMAT ȘI LEGUME cu Aluat Fraged Morărița
- 400 g aluat fraged Morărița
- 2 linguri ulei de măsline
- o ceapă albă tăiată mărunt
- 2 căței de usturoi
- 3 dovlecei zucchini
- 200 g somon afumat
- 150 g cașcaval dat pe răzătoare
- 3 ouă
- sare și piper după gust
Decongelăm aluatul fraged până ajunge la temperatura camerei. Încingem cuptorul la 180°C (cu ventilație) sau 200°C (static). Pregătim o tavă pentru tarte cu diametrul de 24-26 cm. Așezăm aluatul în formă, tăiem excesul și îl înțepăm cu o furculiță din loc în loc. Punem o hârtie de copt peste aluat și o cană de fasole boabe. Acestea ajută aluatul să nu se ridice la copt.
Coacem aluatul 8-10 minute sau până e puțin rumenit. Lăsăm să se răcorească.
Într-o tigaie încăpătoare, călim ceapa în ulei de măsline până devine lucioasă. Punem și usturoiul trecut prin presă, le călim împreună 1 minut, la foc mic.
Adăugăm zucchini tăiați bucăți mai mari. Îi călim la foc mare 8-10 minute sau până sunt moi. Adăugăm și somonul tăiat cubulețe, apoi îl călim 1-2 minute. Potrivim la gust cu sare și piper. Între timp, batem ouăle ca pentru omletă, alături de cașcaval.
Adăugăm și dovleceii. La final turnăm umplutura peste aluat.
Coacem tarta 35-40 minute sau până e ușor rumenită pe margini și umplutura e bine legată. Sfat util: puteți folosi și alte legume pentru a umple tarta: mazăre, morcovi, porumb, vinete, broccoli.