TARTĂ CU SOMON AFUMAT ȘI LEGUME cu Aluat Fraged Morărița

Timp de preparare
50 min
Dificultate
Medie
Porții
Pentru 3-4 persoane (6-8 porții)
Ingrediente
  • 400 g aluat fraged Morărița
  • 2 linguri ulei de măsline
  • o ceapă albă tăiată mărunt
  • 2 căței de usturoi
  • 3 dovlecei zucchini
  • 200 g somon afumat
  • 150 g cașcaval dat pe răzătoare
  • 3 ouă
  • sare și piper după gust
1

Decongelăm aluatul fraged până ajunge la temperatura camerei. Încingem cuptorul la 180°C (cu ventilație) sau 200°C (static). Pregătim o tavă pentru tarte cu diametrul de 24-26 cm. Așezăm aluatul în formă, tăiem excesul și îl înțepăm cu o furculiță din loc în loc. Punem o hârtie de copt peste aluat și o cană de fasole boabe. Acestea ajută aluatul să nu se ridice la copt.

2

Coacem aluatul 8-10 minute sau până e puțin rumenit. Lăsăm să se răcorească.

3

Într-o tigaie încăpătoare, călim ceapa în ulei de măsline până devine lucioasă. Punem și usturoiul trecut prin presă, le călim împreună 1 minut, la foc mic.

Adăugăm zucchini tăiați bucăți mai mari. Îi călim la foc mare 8-10 minute sau până sunt moi. Adăugăm și somonul tăiat cubulețe, apoi îl călim 1-2 minute. Potrivim la gust cu sare și piper. Între timp, batem ouăle ca pentru omletă, alături de cașcaval.

Adăugăm și dovleceii. La final turnăm umplutura peste aluat.

4

Coacem tarta 35-40 minute sau până e ușor rumenită pe margini și umplutura e bine legată. Sfat util: puteți folosi și alte legume pentru a umple tarta: mazăre, morcovi, porumb, vinete, broccoli.