TRIUNGHIURI CU CARTOF cu aluat pentru plăcintă Morărița

Timp de preparare
40 min
Dificultate
medie
Porții
pentru 12 persoane (12 bucăți)
Ingrediente
  • 1 pachet de foi de plăcintă
  • 2 cartofi medii
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 fire usturoi verde
  • Sare, boia dulce, ceapă granulată, usturoi granulat
1

Se fierb cartofii și când sunt bine fierți se pasează ca un piure. Se toacă ceapa, usturoiul și se adaugă peste cartofi. Se adaugă sarea și condimentele și legătura de pătrunjel tocată mărunt.

2

Se ia o foaie de plăcintă, se împăturește în 3 și într-un colț se așează o linguriță din compoziția de cartofi și se aduce un colț cât să acopere compoziția.

3

Se rulează până la capăt trecând colț după colț.

4

Într-o tigaie se încinge uleiul și se bagă fiecare triunghi obținut, pentru 7-8 minute, pe fiecare parte.