TORT NAPOLEON cu aluat pentru foietaj Morărița

Timp de preparare
1 oră
Dificultate
medie
Porții
4-6 persoane
Ingrediente
  • 2 pachete aluat pentru foietaj Morăriţa
  • 1 ou bătut
  • 50 zahăr brun
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahăr tos
  • miezul de la o păstaie de vanilie sau 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 4 gălbenuşuri
  • 250 g unt
  • 50 g zahăr pudră vanilat
  • fructe proaspete pentru decor(opţional)
1

Amestecăm zahărul tos, praful pentru budincă ṣi laptele cu telul, apoi punem la foc mic, până se leagă. Lăsăm să se răcorească ṣi adăugăm gălbenuṣurile, amestecând după fiecare.

2

Pregătim crema de unt: spumăm untul, zahărul pudră vanilat ṣi miezul păstăii de vanilie cu mixerul, la viteză medie, apoi la vitezămare. Adăugăm budinca rece în crema de unt ṣi amestecăm treptat, cu mixerul. Dăm crema la rece.

3

Decupăm câte 2 cercuri de aluat cu diametrul de 20 cm, le punem în tavă ṣi le ungem cu ou bătut. Punem foile la copt, la 200°C, până sunt frumos rumenite. Lăsăm foile să se răcească.

4

Punem prima foaie pe platou, apoi 3 linguri de cremă, apoi a doua foaie. Îmbrăcăm ṣi lateralele tortului cu cremă, apoi garnisim cu fărâmiṭele de aluat rămase ṣi dăm la rece minim 4 ore înainte de servire.