TIRAMISU CU FOIETAJ cu aluat pentru Foietaj Morărița
- 800g (2 foi) aluat pentru foietaj Morărița
- o lingură zahăr brun
- 250 ml smântână dulce pentru frișcă
- 1 ou bătut
- 250 ml mascarpone
- 100 g zahăr pudră vanilat
- o linguriță cafea instant (ness)
- o lingură cacao pentru pudrat
Încingem cuptorul la 200°C. Tapetăm 2 tăvi mari cu hârtie de copt.
Cu ajutorul unui pahar sau al unui decupator rotund, obţinem cercuri de foietaj. Le așezăm în tavă, pe hârtie de copt. Le ungem cu ou bătut, pudrăm zahăr brun. Coacem 15-18 minute sau până foietajul e rumenit și foarte bine crescut.
Pentru cremă, punem într-un bol mare mascarpone, smântâna dulce și zahărul pudră. Mixăm la viteză mare, până avem o cremă foarte bine legată. Adăugăm și cafeaua. Amestecăm. Dăm crema la frigider până la folosire.
Când foietajul s-a răcit la temperatura camerei, desfacem fiecare bucată în două părți. Umplem cu cremă folosind un poș cu vârf în formă de stea. Punem capacul și sprităm încă un moț de cremă. Pudrăm cu zahăr și decorăm cu boabe de cafea din ciocolată.
Rețetă creată de Teo’s Kitchen