TARTĂ CU ȘUNCĂ ȘI CARTOFI cu aluat pentru Foietaj Morărița
- 1 pachet aluat pentru foietaj Morărița
- 500 g cartofi gata prăjiți
- 1 ceapă mare albă
- 200 g șuncă
- 200 g mozzarella răzuită sau cașcaval
- sare, piper, busuioc, oregano după gust
- 5 ouă bătute ca pentru omletă
- semințe de susan
Lăsăm aluatul de foietaj să ajungă la temperatura camerei. Întindem puțin foaia de aluat cu sucitorul astfel încât să rămână o margine de 4-5 cm peste tava de copt. Cei mici vor iubi acest pas! E minunat să lucreze cu sucitorul! Tava folosită de noi are dimensiunea de 20×35 cm.
Tocăm ceapa mărunt și tăiem șunca cubulețe. Într-un bol încăpător amestecăm cartofii, cașcavalul, șunca și condimentăm cu sare și piper. Știți cum se amestecă cel mai bine ingredientele pentru umplutură? Cu mânuțele mici ale copiilor, desigur! Vor fi foarte încântați că îi lăsați să se joace cu mâncarea!
Așezăm foietajul în tavă și punem compoziția, distribuind-o pe toată suprafața tăvii. Pliem marginile foietajului peste umplutură, le ungem cu ou bătut și presărăm susan. Turnăm restul de ouă bătute peste tartă.
Coacem tarta în cuptorul încins la 180°C, 40-45 minute sau până marginile sunt rumenite și umplutura bine legată!
Sfăt util: puteți folosi și cartofi dulci prăjiți pentru umplutură! Aduc un plus de gust și o aromă minunată!
Rețetă creată de Teo’s Kitchen