TARTĂ CU ROȘII ȘI BRÂNZETURI și aluat pentru foietaj Morărița
- 500 g aluat pentru foietaj Morărița
- 150 g brânză Feta
- 150 g brânză de capră
- 1 ou
- 1 lingură lapte
- 5-6 linguri Pesto Rosso
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță busuioc uscat
- 1 linguriță oregano uscat
- 150 g roșii Cherry
- 1 linguriță oregano uscat
- 5-6 frunze busuioc verde
- piper după gust
- sare după gust
Decongelăm aluatul până ajunge la temperatura camerei. Încălzim cuptorul la 180°C (ventilație sus-jos). Tăiem 2 cm din marginile aluatului, ungem cu amestecul de ou bătut, cu lapte, marginile aluatului întins și așezăm fâșiuțele peste partea unsă cu ou. Înțepăm baza aluatului cu o furculiță pe toată suprafața sa. Așezăm aluatul într-o tavă tapetată cu foaie de copt și lăsăm deoparte.
Tăiem roșiile cherry pe jumătate și presărăm puțină sare peste acestea, lăsăm deoparte 10 minute pentru a absorbi lichidul roșiilor, astfel încât acestea vor fi mai crocante. Într-un bol încăpător amestecăm brânzeturile bine, până la omogenizare.
Ungem baza aluatului cu sos pesto rosso, peste acesta adăugăm pasta de brânzeturi și apoi jumătățile de roșii cherry. Condimentăm cu cimbru, oregano, busuioc, piper și, dacă mai este necesar, puțină sare.
Dăm la cuptor pentru 30 de minute, la temperatura de 180°C (ventilație sus-jos). Scoatem de la cuptor și lăsăm la răcit înainte de a servi alături de busuioc verde.