TARTĂ CU FRUCTE ȘI FOIETAJ cu aluat pentru foietaj Morărița

Timp de preparare
70 min
Dificultate
Medie
Porții
12 porții
Ingrediente:
  • Aluat de foietaj Morărița 400g
  • Portocale și mandarine – 400g
  • 80 g zahăr brun
  • 40 g amidon
  • 50 g unt
Pentru cremă:
  • Praf de budincă cu gust de vanilie 2 plicuri
  • 1l lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 esență de portocale și 1 de vanilie
1

Se pune aluatul de foietaj într-o tavă rotundă, care să acopere marginile tăvii cu aluatul din foietaj. Într-un bol, amestecăm praful de budincă cu 200 de ml de lapte. Separat, într-o oală, punem 800 ml lapte, împreună cu esențele și zahărul și adăugăm și compoziția din praful de budincă. Amestecăm continuu până se îngroașă. Se ia de pe foc și lăsăm la răcit. După ce se răcește, turnăm compoziția peste foietajul din tavă.

2

Într-o tigaie, punem untul, lăsăm la topit, apoi adăugăm fructele tăiate cubulețe și zahărul brun. Când începe să fiarbă, adăugăm amidonul și lăsăm 10 minute la fiert. Adăugăm peste tarta deja formată în tavă sosul cu tot cu fructele.

3

Acoperim marginile prăjiturii cu aluatul de foietaj de pe marginile tăvii, astfel încât să rămână descperite fructele din mijlocul tartei. Restul vor fi acoperite de foietaj.

4

Punem totul la cuptorul preîncălzit la 155 de grade pentru 40 – 45 minute. La final, scoatem prăjitura din cuptor, o lăsăm să se răcească și o pudrăm cu scorțișoară și zahăr pudră.