TARTĂ CU CIOCOLATĂ ALBĂ, ZMEURĂ ȘI FISTIC cu aluat pentru foietaj Morărița
- 500 g aluat fraged Morărița
- 200 g ciocolată albă
- 200 ml frișcă lichidă
- 150 g mascarpone/ricotta
- O păstaie de vanilie
- 3 ouă
- 300 g zmeură
- O rodie
- 150 g fistic
Decongelăm aluatul peste noapte în frigider sau pe blatul din bucătărie cu vreo 2 ore înainte. Așezăm aluatul în tavă îndepărtăm surplusul (sfat: să nu îndepărtați foarte mult pentru că la cuptor se va lăsa). Punem tava cu aluatul la frigider pentru încă 15-20 de minute sau la congelator pentru 5-10 minute.
Peste aluat punem o foaie de copt, iar peste foaie un kg de arpacaș (Sfat: puteți să folosiți și orez, fasole etc., scopul este acela de a nu-i da voie aluatului să crească). Încingem cuptorul la 180 grade C lăsăm aluatul la copt 15-20 de minute. După acele minute, scoatem tava și îndepărtăm foaia de copt cu greutatea și lăsăm tava pentru încă 10 minute în cuptor sau până când se rumenește puțin.
Amestecăm ciocolata albă făcută bucăți cu frișca lichidă și o topim în baie de abur. În ea amestecăm cu un tel – ricotta, semințele din pasta de vanilie, cele 3 ouă și turnăm două treimi din compoziție în tava proaspăt scoasă din cuptor. Așezăm zmeura și fisticul, iar apoi turnăm și cealaltă treime din compoziție.
Punem totul la cuptor timp de 30 minute sau până când se rumenește puțin pe deasupra. La final, presărăm semințele de rodie pe deasupra și o lăsăm să se răcească.