TARTĂ CU CIOCOLATĂ ALBĂ, ZMEURĂ ȘI FISTIC cu aluat pentru foietaj Morărița

Timp de preparare
50 min
Dificultate
medie
Porții
pentru 10 persoane (10 bucăți)
Ingrediente:
  • 500 g aluat fraged Morărița
  • 200 g ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 150 g mascarpone/ricotta
  • O păstaie de vanilie
  • 3 ouă
  • 300 g zmeură
  • O rodie
  • 150 g fistic
1

Decongelăm aluatul peste noapte în frigider sau pe blatul din bucătărie cu vreo 2 ore înainte. Așezăm aluatul în tavă îndepărtăm surplusul (sfat: să nu îndepărtați foarte mult pentru că la cuptor se va lăsa). Punem tava cu aluatul la frigider pentru încă 15-20 de minute sau la congelator pentru 5-10 minute.

2

Peste aluat punem o foaie de copt, iar peste foaie un kg de arpacaș (Sfat: puteți să folosiți și orez, fasole etc., scopul este acela de a nu-i da voie aluatului să crească). Încingem cuptorul la 180 grade C lăsăm aluatul la copt 15-20 de minute. După acele minute, scoatem tava și îndepărtăm foaia de copt cu greutatea și lăsăm tava pentru încă 10 minute în cuptor sau până când se rumenește puțin.

3

Amestecăm ciocolata albă făcută bucăți cu frișca lichidă și o topim în baie de abur. În ea amestecăm cu un tel – ricotta, semințele din pasta de vanilie, cele 3 ouă și turnăm două treimi din compoziție în tava proaspăt scoasă din cuptor. Așezăm zmeura și fisticul, iar apoi turnăm și cealaltă treime din compoziție.

4

Punem totul la cuptor timp de 30 minute sau până când se rumenește puțin pe deasupra. La final, presărăm semințele de rodie pe deasupra și o lăsăm să se răcească.