RULOURI CU VANILIE cu aluat pentru foietaj Morărița

Timp de preparare
40 min
Dificultate
medie
Porții
pentru 6 persoane (6 bucăți)
Ingrediente:
  • Un pachet de foietaj Morărița
  • 6 gălbenușuri
  • 350 ml lapte
  • O păstaie de vanilie
  • 130 g zahăr
  • 30 g amidon
  • 50 g unt
  • 150 ml smântână pentru frișcă
1

Pentru cremă: se pun la fiert laptele, smântâna și păstaia de vanilie. Între timp, într-un castron metalic amestecăm gălbenușurile cu zahărul și amidonul până când sunt încorporate bine. Când laptele și frișca au ajuns la punctul de fierbere se dau de pe foc și se amestecă polonic cu polonic peste ouă până când ajung ouăle la temperatura laptelui.

2

Punem și restul de lichid peste ouă și apoi transferăm totul înapoi în vasul în care a fiert laptele. Se scoate păstaia și se amestecă cu telul continuu până când compoziția începe să se îngroașe ca o budincă puțin mai tare. În acest moment, se ia de pe foc și se adaugă untul. Amestecăm energic până când untul se topește. Se trece crema prin sită și se lasă la răcit acoperită cu folie alimentară, lipită de cremă.

3

Pentru coji: se ung cu ulei formele de inox/metal. Se taie foietajul fâșii de aproximativ 2 cm. Fiecare fâșie se înfășoară pe rola de metal, presând acolo unde se unesc pentru a face priza bună și pentru a nu se desface. Se ung cu ou bătut bine pe ambele părți. Se pun într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor (care a fost preîncălzit la 180 grade), pentru 25-30 de minute, sau până când acestea devin aurii.

4

Se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcească puțin înainte să le scoateți de pe inelul metalic. Când cojile și crema sunt răcite puteți să umpleți cojile cu cremă. Eu am folosit un recipient de plastic cu pâlnie în cap. Însă, puteți folosi și o pungă mică tăiată într-un colț.