PIZZA din aluat pentru foietaj Morărița
- 800 g aluat pentru foietaj Morărița 800g
- 250 g sos de roșii
- 1 ceapă albă
- 50 g bacon
- 100 g șuncă porc
- 1 ardei Kapia
- 1 conservă de porumb
- 2 căței de usturoi
- Ulei de măsline
- Sare
- 1 ou
- 250 g mozzarella
Se lasă aluatul pentru foietaj la decongelat. Apoi pornim cuptorul la 200°C (cu ventilație, iar, între timp, pregătim ingredientele pe care le vom pune pe pizza. Începem cu tăierea legumelor: usturoi, ceapă și ardei kapia. Ulterior, tăiem cubulețe baconul și șunca.
Pentru sos, pregătim o tigaie în care adăugăm uleiul de măsline și imediat după ce se încinge un pic, punem usturoiul și ceapa la călit. După ce usturoiul și ceapa prind o culoare aproape aurie, punem baconul și șunca în tigaie. Amestecăm compoziția din tigaie timp de 2-3 minute, până când baconul și șunca se prăjesc mediu. Apoi, punem sosul de roșii în tigaia de pe foc și amestecăm totul împreună. Nu uităm să adăugăm și sare, piper și oregano. După 4-5 minute, oprim focul și lăsăm amestecul la răcit câteva minute.
Pregătim tava cu o foaie de copt peste care întindem un aluat pentru foietaj Morărița. Punem amestecul de sos de roșii și carne peste aluatul întins. După ce întindem foarte bine sosul pe toată suprafața aluatului, punem ardeiul kapia, porumbul și mozzarella peste aluat.
Punem pizza în cuptor pentru 20 de minute sau până când aluatul s-a copt foarte bine, iar la final, tăiem pizza în cubulețe sau triunghiuri și așa va fi gata de servire.
Rețetă creată de Oyku