MILLE FEUILLE cu aluat pentru foietaj Morărița
- 400 g aluat pentru foietaj (o foaie)
- 500 ml lapte
- 5 gălbenușuri
- 200 g zahăr
- 50 g amidon
- semințele de la o păstaie de vanilie
- 25 g unt
- 250 g mascarpone
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Întindeți foaia de aluat. Tăiați foaia egal în două și așezați-o în tava cuptorului pe hârtie de copt. Peste aluat puneți o altă hârtie de copt și o tavă care să aplatizeze foaia în timpul coacerii. Folosiți o greutate rezistentă la temperaturi înalte pentru a ajuta aplatizarea.
Coaceți foaia pentru 20 de minute. Aveți grijă să nu se ardă, dacă e nevoie o puteți întoarce în ultimele 5 minute. Procedați astfel și cu cealaltă bucată de aluat. După coacere, tăiați cu grijă fiecare foaie în dimensiuni egale, atât ca lungime, cât și ca lățime.
Pentru cremă: puneți laptele pe foc până ajunge la punctul de fierbere. Separat, amestecăm gălbenușurile, albușurile, amidonul și semințele păstăii de vanilie. După ce laptele a fiert, turnăm ușor peste amestecul de gălbenușuri amestecând continuu.
Punem toată compoziția înapoi la foc mic, amestecând continuu până obținem o consistență groasă, de budincă. Adăugăm untul și amestecăm până se topește. Luăm de pe foc, acoperim crema cu folie alimentară și o lăsăm la răcit complet, apoi la frigider pentru două ore. După cele două ore, amestecăm crema de vanilie cu mascarpone rece, de la frigider. Punem crema într-un poș, luăm o bucată de foaie din foietaj și punem cremă pe toată suprafața acesteia, apoi mai punem încă o foaie, cremă și continuăm cu ultima foaie și cremă. Puteți decora cu fructelele preferate! Poftă bună!