MELCIȘORI CU NUCĂ cu aluat pentru foietaj Morărița

Timp de preparare
50 min
Dificultate
ușoară
Porții
pentru 10 persoane (10 bucăți)
Ingrediente
  • 800 g aluat pentru foietaj Morărița 800g
  • 1 ou bătut
  • 50 g nuci
  • Zahăr brun
  • 1 lingură zahăr alb
  • Caramel
1

Se ia un foietaj Morărița, se întinde, se presară zahăr brun pe toată suprafața, nucă pisată. Se rulează dintr-o parte până la jumate și apoi din cealaltă parte. Coacem rulourile 15-18 minute sau până sunt ușor rumenite. Le lăsăm să se răcească foarte bine înainte de a le umple.

2

Se taie bucăți de aproximativ 2 cm. Se pun în tava pentru cuptor, lăsând loc între ele. Se ung cu ou bătut și se presară puțin zahăr.

3

Se bagă la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 20-25 de minute, sau până când sunt rumene.

4

Sfat util: Se pot servi cu caramel sau simple.