MELCIȘORI CU NUCĂ cu aluat pentru foietaj Morărița
Timp de preparare
50 min
Dificultate
ușoară
Porții
pentru 10 persoane (10 bucăți)
Ingrediente
- 800 g aluat pentru foietaj Morărița 800g
- 1 ou bătut
- 50 g nuci
- Zahăr brun
- 1 lingură zahăr alb
- Caramel
1
Se ia un foietaj Morărița, se întinde, se presară zahăr brun pe toată suprafața, nucă pisată. Se rulează dintr-o parte până la jumate și apoi din cealaltă parte. Coacem rulourile 15-18 minute sau până sunt ușor rumenite. Le lăsăm să se răcească foarte bine înainte de a le umple.
2
Se taie bucăți de aproximativ 2 cm. Se pun în tava pentru cuptor, lăsând loc între ele. Se ung cu ou bătut și se presară puțin zahăr.
3
Se bagă la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 20-25 de minute, sau până când sunt rumene.
4
Sfat util: Se pot servi cu caramel sau simple.