FOIETAJ CU PESTO din foietaj pentru aluat Morărița

Timp de preparare
30 min
Dificultate
Medie
Porții
Pentru 5 persoane
Ingrediente:
  • 3 bucăți de aluat pentru foietaj Morărița 800g
  • 2 ouă
  • 1 borcănel de pesto
  • 1 cutie de parmezan
1

Decongelăm aluatul pentru foietaj până ajunge la temperatura camerei.
Încingem cuptorul la 200°C și îl lăsăm să se încălzească cât timp pregătim foietajul. Între timp, căutăm un capac sau o formă rotundă cu diametrul de cca 22 cm. Decupăm cele 3 bucăți de aluat pentru foietaj de la Morărița, astfel să obținem 3 cercuri identice din aluat.

2

Așezăm primul strat de aluat pe tavă și acoperim toată suprafața cu pesto, apoi adăugăm cel de al doilea cerc din aluat și îl punem peste primul strat deja uns cu pesto. Ultimul cerc din aluat pentru foietaj Morărița îl punem peste cele două straturi pregătite fără să mai adăugăm pesto.

3

În mijlocul cercului de aluat, punem o formă mică rotundă. Tăiem apoi aluatul în 4 sferturi egale pe care din nou, le tăiem astfel încât să obținem 12 „felii”. Ungem foietajul cu cele două gălbenușuri de ou și presărăm deasupra parmezan sau orice alt tip de brânză pe care o aveți. Opțional, se pot adăuga peste ierburi aromatice sau semințe.

4

Punem aluatul în cuptorul încins la 200°C 15-20 de minute sau până când foietajul este crescut uniform și făcut. Îl putem servi după ce este gata, alături de un sos de iaurt sau orice tip de sos în funcție de preferințe. Poftă maaare!