FOIETAJ CU LEGUME COAPTE cu aluat pentru Foietaj Morărița

Timp de preparare
45 min
Dificultate
Ușoară
Porții
18 bucăți
Ingrediente:
  • 4 foi aluat pentru foietaj Morărița (2 pachete x 800 g)
  •  o vânătă mare
  • un dovlecel mare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri mix condiment pt grill
Pentru umplutură
  • 18 felii prosciutto crudo sau șunca preferată
  • 200 g mozzarella / cașcaval dat pe răzătoare
  • un ou bătut
  • două linguri semințe de susan
1

Decongelăm aluatul pentru foietaj Morărița. Încălzim cuptorul la 200°C cu ventilație sau 220°C fără ventilaţie.

2

Tăiem vânăta și dovlecelul în felii de 1 cm grosime. Le prăjim pe grill, unse cu puțin ulei și condimentate după gust. În funcție de tipul de grill folosit, ajustăm timpul de coacere și întoarcem legumele des, până sunt bine făcute.

3

Așezăm prima foaie de aluat pentru foietaj pe hârtie de copt. Așezăm pe rând 9 felii de vinete, lăsând spațiu între ele astfel încât să împărțim foaia de aluat în 9 pătrate egale. Urmează o felie de dovlecel, una de prosciutto și mozzarella dată pe răzătoare. Așezăm deasupra a doua foaie de aluat și apăsăm ușor marginile pentru a delimita pătratele. Închidem marginile exterioare cu ajutorul unei furculițe și tăiem 9 pătrate de aluat cu ajutorul unui cuțit / role pentru pizza. Crestăm fiecare foietaj superficial cu cuțitul, ungem cu ou bătut, presărăm susan. Dăm la cuptor 20-25 min sau până este frumos rumenit.

4

Rețeta de Foietaj cu legume coapte este gata! Acum putem desprinde fiecare pătrat delicios și plin de legume și îl putem servi alături de sosul preferat. Să vă fie de cel mai bine!

Rețetă creată de Teo’s Kitchen