SOUFRA PIE cu Foi de Plăcintă Morărița

Timp de preparare
50 min
Dificultate
Medie
Porții
Pentru 8 persoane (8 bucăți)
Ingrediente
  • 1 pachet foi de plăcintă 400g Morărița
  • 600 ml smântână lichidă
  • 160 g zahăr
  • 5 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • coaja rasă de la 1 lămâie și 1 portocală
  • 125 g afine proaspete
  • 200 g unt topit
  • zahăr pudră pentru decor (opțional)
1

Decongelăm în prealabil foile de plăcintă, apoi încingem cuptorul la 180 grade. Pe blatul de lucru întindem o foaie de plăcintă pe care o ungem bine cu unt topit. Peste această foaie așezăm încă una și o ungem și pe aceasta.

2

Le pliem cu degetele ca un acordeon și apoi formăm un rulou pe care îl așezăm într-o formă rotundă unsă bine cu unt. Repetăm acest proces cu câte 2 foi, până când terminăm toate foile din pachet, așezând foietajele pliate în tavă astfel încât la final să formăm o spirală în forma de copt.

3

Turnăm amestecul de smântână caldă, amestecând constant pentru a evita cocoloașele (la foc mic). Se verifică cu un termometru alimentar în lateralul oalei dacă caramelul a ajuns la 118 grade C și atunci se oprește. La final, amestecăm și turnăm toată compoziția în crusta pregătită.

4

O lăsăm să se răcească 10 minute înainte de a o pudra cu zahăr și de a o savura cu plăcere!