SOUFRA PIE cu Foi de Plăcintă Morărița
- 1 pachet foi de plăcintă 400g Morărița
- 600 ml smântână lichidă
- 160 g zahăr
- 5 ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- coaja rasă de la 1 lămâie și 1 portocală
- 125 g afine proaspete
- 200 g unt topit
- zahăr pudră pentru decor (opțional)
Decongelăm în prealabil foile de plăcintă, apoi încingem cuptorul la 180 grade. Pe blatul de lucru întindem o foaie de plăcintă pe care o ungem bine cu unt topit. Peste această foaie așezăm încă una și o ungem și pe aceasta.
Le pliem cu degetele ca un acordeon și apoi formăm un rulou pe care îl așezăm într-o formă rotundă unsă bine cu unt. Repetăm acest proces cu câte 2 foi, până când terminăm toate foile din pachet, așezând foietajele pliate în tavă astfel încât la final să formăm o spirală în forma de copt.
Turnăm amestecul de smântână caldă, amestecând constant pentru a evita cocoloașele (la foc mic). Se verifică cu un termometru alimentar în lateralul oalei dacă caramelul a ajuns la 118 grade C și atunci se oprește. La final, amestecăm și turnăm toată compoziția în crusta pregătită.
O lăsăm să se răcească 10 minute înainte de a o pudra cu zahăr și de a o savura cu plăcere!