SAMOSAS CU MERE CARAMELIZATE cu Foi pentru plăcintă Morărița

Timp de preparare
50 min
Dificultate
Ușoară
Porții
24
Ingrediente
  • 6 foi de plăcintă
  • 100 g unt
  • 5 mere Granny Smith
  • 5 linguri de zahăr brun
  • 2 linguri de unt
  • 5 linguri de merișoare crude
  • 5 linguri de merișoare confiate
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 200 ml smântână pentru frișcă cu minim 34% grăsime
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
1

Foile de plăcintă se decongelează în frigider peste noapte. Se scot din frigider cu o oră înainte de pregătirea rețetei. Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade.

2

Se curăță merele de coajă și se taie cubulețe mici. Se pun într-o tigaie pe foc mediu, împreună cu untul, zahărul, merișoarele crude, cele confiate și esența de vanilie. Se călesc pe foc mediu până devin ușor moi și toată zeama s-a evaporat. Se dau deoparte la răcorit.

3

Se topește untul într-un castron. Se întinde câte o foaie pe bancul de lucru și se unge cu unt pe toată suprafața. Se taie foaia în 4 fâșii, pe lung. Fiecare fâșie se umple cu o linguriță de umplutură și se pliază sub formă de triunghi. Fiecare triunghi se unge încă o dată cu unt topit.

4

Se coc timp de 20-25 de minute, la 180 de grade și se servesc calde cu crema chantilly sau orice alt sos preferat.