RULOURI CU BRÂNZĂ BRIE ȘI DULCEAȚĂ DE SMOCHINE cu Foi pentru plăcintă Morărița
- 1 pachet foi de plăcintă Morărița
- 150 g prosciutto
- 200 g brânză Brie
- 100 g dulceață de smochine
- 50 g unt topit
- 1 ou
- semințe de susan
Lăsăm foile de plăcintă să se decongeleze până ajung la temperatura camerei.
Tăiem în două foile de plăcintă. Suprapunem 3 jumătăți de foi, ungându-le pe fiecare cu unt topit, apoi le tăiem în 3. La final vom obține 3 dreptunghiuri.
Așezăm pe fiecare dreptunghi o fâșie de prosciutto, iar cei mici o vor unge cu dulceață de smochine. Așezăm o bucată de brânză Brie, apoi împachetăm rulourile. Pentru că brânza Brie este foarte moale, o pot tăia și cei mici, folosind un cuțit pentru unt, care nu are lamă ascuțită.
Avem grijă să sigilăm bine umplutura în rulouri, astfel ne asigurăm că brânza nu va curge în timpul coacerii.
Așezăm rulourile într-o tavă de copt, le ungem cu ou bătut și presărăm pe deasupra semințe de susan. Pentru cei mici este o adevărată plăcere să presare semințele peste rulouri!
Coacem la 200 °C, timp de 20 de minute sau până rulourile încep să se rumenească pe deasupra.
Sunt minunate imediat ce sunt scoase din cuptor, după ce se răcoresc puțin. Foile de plăcintă sunt super crocante, iar brânza Brie se întinde minunat!
Sfat util: Puteți folosi și brânză mozzarella sau cașcaval! Este un deliciu!