PLĂCINTĂ SĂRATĂ CU BRÂNZĂ ȘI CEAPĂ VERDE cu Foi pentru plăcintă Morărița

Timp de preparare
50 min
Dificultate
Ușoară
Porții
5
Ingrediente
  • 400 g foi pentru plăcintă Morărița
  • 2 ouă
  • 180 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 300 g telemea de vacă
  • 200 g mozzarella
  • 3 fire ceapă verde
  • 1 jumătate legătură pătrunjel
  • 1 lingură susan
1

Decongelăm foile pentru plăcintă până ajung la temperatura camerei. Încingem cuptorul la 200°C static.

2

Radem telemeaua și mozzarella. Tocăm mărunt partea albă a firelor de ceapă verde și frunzele de pătrunjel, apoi le amestecăm cu cele două brânzeturi.

3

Batem ouăle împreună cu laptele și uleiul. Desfacem cu grijă o foaie pentru plăcintă și o ungem bine cu amestec de ou, lapte și ulei. Peste prima foaie așezăm o altă foaie pe care o ungem cu amestecul, urmată de o altă foaie, de asemenea unsă.

4

Lângă una dintre laturile scurte ale foilor de plăcintă distribuim 4 linguri din amestecul de brânzeturi. Rulăm foile și așezăm ruloul astfel obținut într-o tavă unsă cu hârtie de copt. Repetăm procedeul până la terminarea foilor de plăcintă și a brânzeturilor.

5

Ungem rulourile cu amestecul de ou, lapte și ulei. Porționăm rulourile în tavă și le înțepăm din loc în loc cu o furculiță, apoi le presărăm cu semințe de susan.

6

Coacem rulourile timp de 30 min.

Rețetă creată de Picky Smile