PLĂCINTĂ SĂRATĂ CU BRÂNZĂ ȘI CEAPĂ VERDE cu Foi pentru plăcintă Morărița
- 400 g foi pentru plăcintă Morărița
- 2 ouă
- 180 ml lapte
- 50 ml ulei
- 300 g telemea de vacă
- 200 g mozzarella
- 3 fire ceapă verde
- 1 jumătate legătură pătrunjel
- 1 lingură susan
Decongelăm foile pentru plăcintă până ajung la temperatura camerei. Încingem cuptorul la 200°C static.
Radem telemeaua și mozzarella. Tocăm mărunt partea albă a firelor de ceapă verde și frunzele de pătrunjel, apoi le amestecăm cu cele două brânzeturi.
Batem ouăle împreună cu laptele și uleiul. Desfacem cu grijă o foaie pentru plăcintă și o ungem bine cu amestec de ou, lapte și ulei. Peste prima foaie așezăm o altă foaie pe care o ungem cu amestecul, urmată de o altă foaie, de asemenea unsă.
Lângă una dintre laturile scurte ale foilor de plăcintă distribuim 4 linguri din amestecul de brânzeturi. Rulăm foile și așezăm ruloul astfel obținut într-o tavă unsă cu hârtie de copt. Repetăm procedeul până la terminarea foilor de plăcintă și a brânzeturilor.
Ungem rulourile cu amestecul de ou, lapte și ulei. Porționăm rulourile în tavă și le înțepăm din loc în loc cu o furculiță, apoi le presărăm cu semințe de susan.
Coacem rulourile timp de 30 min.
Rețetă creată de Picky Smile