PLĂCINTĂ CU VIȘINE ȘI CREMĂ DE VANILIE cu Foi pentru plăcintă Morărița
- 1 pachet foi de plăcintă Morărița
- 500 g vișine din compot sau proaspete
- 500 ml lapte
- 200 g zahăr tos
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 250 g unt
- 50 g zahăr pudră vanilat
- 1 gălbenuș
- 20 g zahăr brun
- 50 g nuci tocate grosier
- 50 g unt topit pentru uns foile și tava
Decongelăm foile de plăcintă până ajung la temperatura camerei. Între timp pregătim crema de vanilie și scurgem vișinele din compot sau spălăm bine și scoatem sâmburii (dacă folosim fructe proaspete). Cel mai simplu mod de a îndepărta sâmburii? Folosim un pai mai gros cu ajutorul căruia împingem sâmburele din vișină.
Pentru crema de vanilie, amestecăm cu telul zahărul tos, praful pentru budincă și laptele până la omogenizare. Punem la fiert, la foc mic, amestecând în continuare cu telul, până obținem o budincă foarte fermă. Tragem de pe foc și lăsăm să se răcească complet, acoperind-o cu o folie de plastic. Astfel, crema nu va face crustă.
Separat, folosind mixerul la viteză medie timp de 1 minut, apoi la viteză mare, spumăm untul și cele 50 g zahăr pudră vanilat până nu se mai simt granulele de zahăr. În crema de unt, încorporăm treptat budinca rece. După fiecare 1-2 linguri de budincă, amestecăm bine cu mixerul până este perfect omogenizată. Crema de vanilie este gata! O lăsăm la rece 30 de minute înainte de a umple foile. Mutăm apoi crema de vanilie într-un poș cu dui rotund sau într-o pungă foarte rezistentă pe care o tăiem la un capăt.
Ungem fiecare foaie de plăcintă cu unt topit, folosind o pensulă de patiserie. Suprapunem astfel 3 foi. În partea de jos a foilor de plăcintă, pe lungime, sprităm cu poșul un strat generos de cremă de vanilie. Punem apoi vișinele peste crema de vanilie, una lângă alta. Rulăm cât putem de strâns, astfel încât să cuprindem crema și vișinele. Tăiem excesul de foi de plăcintă.
Pentru plăcinta cu vișine și cremă de vanilie folosim o tavă rotundă, cu pereți detașabili și diametrul de 23-25 cm. Ungem tava foarte bine cu unt. Încălzim cuptorul la 200°C.
Din mijlocul tăvii, începem să construim o spirală din rulourile cu vanilie și vișine. Continuăm până umplem toată tava.
Ungem Plăcinta cu vișine și cremă de vanilie cu gălbenuș, apoi presărăm nuca tocată grosier și zahăr brun. Coacem 30-35 de minute sau până când plăcinta este frumos rumenită.