PLĂCINTĂ CU PRUNE ȘI MASCARPONE cu Foi pentru plăcintă Morărița
- 1 pachet foi de plăcintă Morărița (400g)
- 50 g unt topit
- 500 g mascarpone
- 3 ouă
- 150 g zahăr pudră vanilat
- 500 g prune
- 100 g zahăr brun
- o linguriță scorțișoară
- un ou bătut pentru a unge plăcinta
Spălăm prunele, le tăiem pe jumătate, scoatem sâmburele. Punem prunele într-un bol încăpător, adăugăm zahăr și scorțișoară. Lăsăm prunele la macerat câteva ore, timp în care decongelăm foile de plăcintă.
Decongelăm foile de plăcintă peste noapte în frigider sau câteva ore pe blatul de bucătărie, astfel încât să fie maleabile.
Între timp pregătim crema: mixăm mascarpone, ouăle și zahărul pudră până obținem o cremă omogenă, foarte fină.
Încălzim cuptorul la 180°C și pregătim o tavă de 20×25 cm pe care o ungem cu puțin unt.
Folosim câte 5 foi de plăcintă pentru fiecare rulou. Ungem fiecare foaie de plăcintă cu unt topit, folosind o pensulă de patiserie. Suprapunem 5 foi.
Punem 2 rânduri de cremă de vanilie, lăsând spațiu între ele. Pe fiecare rând punem jumătățile de prune. Vom avea 2 rulouri, deci 4 rânduri de vanilie și prune.
Strângem ușor foile de plăcintă în jurul prunelor și așezăm ruloul obținut în tavă. Pregătim al doilea rulou și îl așezăm în tavă.
Ungem marginile plăcintei cu ou bătut, folosind o pensulă.
Coacem 45 de minute sau până când plăcinta cu prune și mascarpone este frumos rumenită, marginile sunt crocante și crema bine legată.