PACHEȚELE DE PRIMĂVARĂ cu Foi de Plăcintă Morărița

Timp de preparare
50-60 min
Dificultate
Medie
Porții
Pentru 10-14 persoane (40 bucăți)
Ingrediente
  • 400 g foi de plăcintă Morărița
  • o lingură sos de soia
  • o linguriță vin alb
  • sare și piper după gust
  • o linguriță amidon
  • 500 g carne tocată de pui
  • 2 linguri ulei
  • 2 căței usturoi
  • o linguriță ghimbir proaspăt dat pe răzătoare
  • o ceapă verde tăiată fâșii
  • 300 g varză dată pe răzătoare
  • 2 morcovi tăiați bastonașe
  • 2 linguri sos de stridii
  • o lingură amidon
  • 60 ml apă
1

Amestecăm sosul de soia, vinul și amidonul. Le turnăm peste carnea de pui, amestecăm, lăsăm la marinat totul peste noapte. Într-o tigaie încingem o lingură de ulei și prăjim amestecul de carne până e bine rumenit. Scoatem carnea într-o sită pentru a scurge excesul de lichid. Separat, călim ceapa până devine sticloasă. Adăugăm usturoiul, ghimbirul, varză, morcovii, ardeiul și călim 2-3 minute la foc mediu. Punem amestecul de carne peste legume, adăugăm sosul de stridii, amestecăm. Scurgem din nou amestecul de excesul de lichid.

2

Pregătim un amestec din 60 ml apă și o lingură de amidon. Tăiem foile pentru plăcintă în pătrate de 10×10 cm. Le acoperim cu un prosop umed până la folosire.

În colțul fiecărui pătrat punem o lingură de compoziție și rulăm colțul aluatului astfel încât să acopere bine compoziția. Umezim laturile pătratului de aluat cu amestecul de amidon și apă, aducem și lateralele spre interior, astfel încât să avem un plic și continuăm să rulăm, având grijă să sigilăm foarte bine cu amidon și apă.

3

Acoperim pachețelele de primăvară cu un prosop bine umezit. Le prăjim în ulei încins până sunt rumenite pe toate părțile. Le așezăm pe un grătar de bucătărie, ca să scurgem excesul de ulei.

4

Sfat util: pentru pachețele de primăvară ultra crocante, le ungem cu ou bătut pe măsură ce le preparăm. Lăsăm oul să se usuce înainte de a le prăji.

Rețetă creată de Teo’s Kitchen