FOIOASE CU BRÂNZĂ cu Foi pentru plăcintă Morărița
Timp de preparare
45 min
Dificultate
Ușoară
Porții
15-20 porții
Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă Morărița
- 300g brânză de oi⠀⠀
- 300g brânză de burduf
- 100g cașcaval afumat⠀
- 1 ou⠀⠀
- ulei sau unt topit pentru uns⠀⠀
- mărar verde, cozi de ceapă
1
Dăm cașcavalul afumat pe răzătoare și îl amestecăm cu celelalte brânzeturi.⠀
2
Adăugăm mărar și cozi de ceapă verde.⠀⠀
3
Suprapunem 2-3 foi și ungem cu ulei/unt între ele. Tăiem foile de plăcintă pe jumătate, pe lung.
4
Punem umplutură la baza foii și rulăm plăcintele.
5
Le așezăm în tavă, le ungem cu ou bătut și le coacem la 180°C, 20-25 minute, până devin aurii și rumene.⠀