COȘULEȚE CU SPANAC, LEURDĂ, MĂRAR, CEAPĂ VERDE, BRÂNZETURI și Foi de Plăcintă Morărița
- 400 g foi de Plăcintă Morărița
- 200 g unt nesărat topit (minim 80% grăsime)
- 300 g spanac verde, tăiat în bucăți de mărime potrivită
- 3 legături leurdă, tăiată în bucăți mărime potrivită
- 2 legături ceapă verde, taiată în bucăți micuțe
- 1 legătură mărar, tocat mărunt
- 400 g brânză ricotta
- 400 g brânză Feta sfărâmată
- 3 ouă
- 50 ml ulei de măsline
- sare și piper după gust
Lăsăm foile de plăcintă la decongelat la temperatura camerei, avem grijă să le acoperim cu un prosop de bumbac umed. Pornim cuptorul la 180 grade Celsius, pentru a se încălzi. Amestecăm brânza feta cu ouăle, brânza ricotta, uleiul, sarea, piperul și mărarul. Pe măsura ce compoziția se omogenizează, adăugăm spanacul, leurda, ceapa verde și ne asigurăm că totul este amestecat bine, apoi lăsăm deoparte.
Vom avea nevoie de 2 tăvi pentru brioșe. Începem prin a unge tava de brioșe cu unt, apoi ne ocupăm de tarte. Formăm baza din 6 foi de plăcinte unse, pe rând, cu unt topit. Tăiem stratul de foi în 12 pătrate, apoi le așezăm în tava de brioșe, astfel încât să obținem baza tartei. Cu restul de 6 foi din pachetul de foi de plăcintă vom proceda la fel și le așezăm în cea de-a doua tavă.
Umplem fiecare tartă cu compoziția de verdețuri și brânzeturi, ungem marginile foilor de plăcintă cu unt (partea superioară a tartei).
Dăm la cuptor pentru 45 min – 1h, la temperatura de 180 grade Celsius, sau până când umplutura este gătită și foile de plăcintă devin aurii. Lăsăm la răcit și apoi putem servi alături de sosul preferat.