COLĂCEI CU BRÂNZĂ cu Foi pentru plăcintă Morărița

Timp de preparare
50 min
Dificultate
Medie
Porții
Pentru 4 persoane (4 bucăți)
Ingrediente
  • o linguriță ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • un ou pentru compoziție
  • 4 ouă fierte și vopsite
  • un ou bătut pentru a unge colăceii
  • 1 lingură semințe de susan
1

Decongelăm foile pentru plăcintă. Încingem cuptorul la 200°C și tapetăm tava cu hârtie de copt.

2

Pregătim umplutura: călim într-o linguriță de ulei de măsline ceapa și usturoiul tăiate rondele, până ceapa e translucidă. Amestecăm cu brânză de vaci, condimentăm cu sare și piper după gust. Adaugăm și un ou care va lega compoziția.

3

Ungem fiecare foaie cu unt topit, apoi o acoperim cu a doua foaie. Ungem din nou cu unt, punem a-3a foaie. Pentru fiecare colăcel folosim 3 foi de plăcintă.

4

Împărțim umplutura în 4 părți egale. Punem umplutura pe margine, de-a lungul foilor de plăcintă. Rulăm strâns pentru a face un baton. Învârtim plăcinta în jurul oului vopsit pentru a forma colăceii.

5

Așezăm colăceii în tavă. Îi ungem cu ou bătut și presărăm semințe de susan. Dăm la cuptor 25-30 minute sau până colăceii sunt rumeniți.