COLĂCEI CU BRÂNZĂ cu Foi pentru plăcintă Morărița
- un pachet foi de plăcintă Morărița
- 60g unt topit
- 300g brânză de vaci
- 3 fire ceapă verde
- 3 fire usturoi verde
- o linguriță ulei de măsline
- sare și piper după gust
- un ou pentru compoziție
- 4 ouă fierte și vopsite
- un ou bătut pentru a unge colăceii
- 1 lingură semințe de susan
Decongelăm foile pentru plăcintă. Încingem cuptorul la 200°C și tapetăm tava cu hârtie de copt.
Pregătim umplutura: călim într-o linguriță de ulei de măsline ceapa și usturoiul tăiate rondele, până ceapa e translucidă. Amestecăm cu brânză de vaci, condimentăm cu sare și piper după gust. Adaugăm și un ou care va lega compoziția.
Ungem fiecare foaie cu unt topit, apoi o acoperim cu a doua foaie. Ungem din nou cu unt, punem a-3a foaie. Pentru fiecare colăcel folosim 3 foi de plăcintă.
Împărțim umplutura în 4 părți egale. Punem umplutura pe margine, de-a lungul foilor de plăcintă. Rulăm strâns pentru a face un baton. Învârtim plăcinta în jurul oului vopsit pentru a forma colăceii.
Așezăm colăceii în tavă. Îi ungem cu ou bătut și presărăm semințe de susan. Dăm la cuptor 25-30 minute sau până colăceii sunt rumeniți.