BUREK, PLĂCINTĂ CU UMPLUTURĂ DELICIOASĂ DE CARNE cu Foi de Plăcintă Morărița
- 400 g foi de plăcintă Morărița
- 100 g unt topit
- 2 linguri ulei de măsline
- o ceapă albă tăiată mărunt
- 4 căței de usturoi
- 500 g carne tocată de vită
- sare și piper după gust
- o linguriță boia dulce sau afumată
- o linguriță cimbru
- o legătură pătrunjel verde tocat fin
- 2 linguri pastă de tomate
- un ou bătut
- o linguriță semințe de susan
Lăsăm foile de plăcintă să se decongeleze la temperatura camerei. Le scoatem din pachet și le acoperim cu un prosop curat, umed, până la folosire. Încingem cuptorul la 180°C (cu ventilație) sau 200°C (static).
Încingem într-o tigaie uleiul de măsline, sotăm ceapa și usturoiul până ceapa devine lucioasă. Adăugăm carnea de vită, o prăjim alături de ceapă până este rumenită.
Adăugăm toate condimentele, pasta de tomate, pătrunjelul. Lăsăm la foc mic, până scade tot lichidul.
Pe masa de lucru, așezăm 3 foi de plăcintă, una în continuarea celeilalte, astfel încât să se suprapună 1 cm la un capăt și să formeze un dreptunghi lung. Ungem bine foile cu unt topit, adăugăm un alt strat de foi. Ungem cu unt. Adăugăm al treilea strat de foi, ungem din nou cu unt. Punem umplutura de carne de-a lungul aluatului.
Rulăm strâns în jurul umpluturii, apoi rulăm plăcinta sub formă de melc.
Așezăm plăcinta în tava tapetată, pe o hârtie de copt. Ungem plăcinta cu ou bătut, presărăm semințe de susan. Coacem 20-25 minute sau până e frumos rumenită.
Sfat util: plăcinta Burek cu carne merge perfect alături de iaurt simplu sau de smântână!
Rețetă creată de Teo’s Kitchen