COȘULEȚE DIN FOIETAJ CU VANILIE cu aluat pentru foietaj Morărița

Timp de preparare
50 min
Dificultate
medie
Porții
pentru 4 persoane (4 bucăți)
Ingrediente
  • Un pachet de aluat de foietaj Morărița
  • Cremă de vanilie
  • 350 ml lapte
  • 150 ml smântână lichidă
  • 6 gălbenușuri
  • 1 păstaie de vanilie
  • 30 g amidon de porumb
  • 130 g zahăr
  • 50 g unt
1

Se începe cu crema. Se pun la fiert laptele, frișca și conținutul păstăii de vanilie, la foc mic. Se adaugă și coaja de la păstaie. Se lasă până ajunge la punctul de fierbere. Se scoate păstaia. Separat se amestecă gălbenușurile cu zahărul și amidonul cu un tel până se omogenizează bine. Conținutul fierbinte se adaugă peste gălbenușuri cu un polonic, amestecând după fiecare polonic adăugat până când se temperează căldura din gălbenușuri.

2

Se adaugă gălbenușurile în vasul în care au fiert laptele cu frișca și se amestecă continuu, pe foc mic, până când se îngroașă crema. Se ia de pe foc și se adaugă untul. Se amestecă energic până când acesta se topește în întregime. Se lasă acoperit cu folie alimentară lipită de cremă să facă coajă.

3

Pentru aluat: Se taie aluatul în 4 bucăți. Se lasă 2 cm la margine și se taie cu spatele unui cuțit până la jumătatea aluatului. Pe mijloc, se înfige furculița din loc în loc. Totul se pune pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se pune la cuptorul preîncălzit, la 190 de grade, pentru 25-30 de minute sau până când acestea sunt rumenite. Când au fost scoase din cuptor se lasă să se răcească și se împinge interiorul dacă s-a umflat, cu grijă ca să lăsăm loc să adăugăm crema.

4

Crema se poate transfera într-un poș sau poate fi adăugată cu o lingură în coșulețe. Însă, doar atunci când s-a răcit. Se poate servi cu fructe proaspete și pe margine să se presare zahăr.