CAMEMBERT COPT cu aluat pentru foietaj Morărița

Timp de preparare
45 min
Dificultate
Medie
Porții
Pentru 10 persoane
Ingrediente:
  • 800 g aluat pentru foietaj Morărița
  • 250 g Camembert în cutie de lemn
  • 3 linguri de miere
  • 100 g gem de merișoare sau de alte fructe roșii acrișoare
  • 1 ou pentru uns
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • ½ linguriță sare
1

Decongelăm aluatul pentru foietaj.
Încingem cuptorul la 200°C fără ventilație.
Îndepărtăm hârtia în care este învelită brânza Camembert și așezăm brânza înapoi în partea inferioară a cutiei de lemn. Întindem o bucată de aluat pentru foietaj pe o hârtie de copt și poziționăm cutia cu brânză în mijlocul acesteia. Cu ajutorul unui cuțit decupăm aluatul de jur împrejurul cutiei cu brânză, apoi îndepărtăm cercul mic de aluat rămas sub cutie și așezăm cutia în gaura creată. Decupăm capacul de mucegai al brânzei Camembert și îl înlăturăm. Deasupra rotiței de brânză punem gemul de merișoare.

2

Ungem aluatul cu miere. Așezăm restul de aluat peste brânza Camembert și peste bucata de aluat de la bază, presându-l ușor pe pereții cutiei de brânză, astfel încât să o îmbrăcăm în aluat. Cu ajutorul unui cuțit decupăm cele 2 foi de aluat într-un cerc cât mai larg.

3

Tăiem aluatul în 8 bucăți egale pornind dinspre cutia de Camembert înspre margine. În interiorul fiecărei bucăți crestăm o fantă pornind tot dinspre cutia din centru și până la 1,5 cm de margine. Luăm pe rând colțurile fiecăreia dintre cele 8 bucăți de aluat și le introducem prin fantă, trăgându-le pe dedesubt în laterale.

4

Crestăm aluatul în mijlocul rotiței de Camembert, apoi îl ungem cu ou, îl presărăm cu cimbru și sare și îl coacem aprox 35-40 min în cuptorul încins la 200 grade.
Se serveste cald/fierbinte, după ce am tăiat „capacul” de aluat de la suprafața Camembertului.