BACLAVA cu aluat pentru plăcintă Morărița
- Un pachet de foi de plăcintă Morărița
- 260 g unt
- 200 g zahăr brun
- O lămâie
- 250 g nuci pisate
- 200 g nuci pecan
- Apă de trandafir
Topim pachetul de unt. Într-o tavă în care vom coace baclavaua, o ungem cu unt generos. După, așezăm o foaie de plăcintă și o ungem cu unt. Așezăm încă o foaie și o ungem. Repetăm până la 6 foi. Când am așezat 6 foi, se va pune jumătate din cantitatea de nucă peste acestea.
După ce am pus cantiatea de nucă pe cele 6 foi, continuăm cu alte 4 foi de plăcintă, unse cu unt, așezând și restul cantității de nuci. Nu uităm să păstrăm 2 linguri de nucă pentru decorul final. Așezăm restul foilor până le terminăm. La final, tăiem aluatul în forma dorită. Eu am ales sa-l tai patratele. Totul merge la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau până când e rumenă.
În acest timp ne ocupam de sirop. Se pune la fiert zahărul cu 250 ml apă, 2 linguri de apă de trandafiri și 2 felii de lămâie. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, la foc mediu, după care îl lăsăm 15-20 de minute, la foc mic, să fiarbă.
Când se scoate baclavaua de la cuptor, se toarnă siropul exact când este fierbinte. Tot după ce s-a turnat siropul, se decorează cu nuca pisată. Se lasă să se răcească pentru 2-3 ore înainte de a se servi sau se poate lăsa și peste noapte.