RULOURI QUATRO FORMAGGI CU FISTIC cu Aluat pentru Foietaj Morărița

Timp de preparare
50 min
Dificultate
Ușoară
Porții
Pentru 4-5 persoane (16 bucăți)
Ingrediente: 
  • 800 g aluat pentru foietaj Morărița 800g
  • 1 ou bătut
  • 2 linguri semințe de susan
Ingrediente pentru umplutură: 
  • 200 g brânză feta
  • 300 g cremă de brânză natur
  • 150 g gorgonzola
  • 100 g parmezan proaspăt răzuit
  • 3 fire ceapă verde
  • 50 g fistic decojit
  • sare și piper după gust
  • 50 g fistic decojit, tocat grosier
1

Decongelăm aluatul pentru foietaj până ajunge la temperatura camerei. Încingem cuptorul la 200°C cu ventilație sau 220°C static. Desfacem cu grijă câte o foaie de aluat, o tăiem în fâșii de cca 1 cm lățime. Înfășurăm aluatul în jurul conurilor speciale, fără a le unge în prealabil. Ungem fiecare rulou cu ou bătut, presărăm semințe de susan.

2

Coacem rulourile 15-18 minute sau până sunt ușor rumenite. Le lăsăm să se răcească foarte bine înainte de a le umple.

3

Punem în blender toate ingredientele și amestecăm până avem o cremă fină. Potrivim la gust de sare și piper. Umplem rulourile pe rând cu acea compoziție, având grijă să lăsăm un moț de cremă, pe care îl dăm prin fisticul mărunțit. Rulourile sunt delicioase proaspete, imediat ce au fost umplute!

4

Sfat util: poți coace doar rulourile cu 1-2 zile înainte de servire și le poți umple chiar înainte de a le servi! Poftă bună!