VOL-AU-VENT CU CIUPERCI cu Aluat pentru Foietaj Morărița
- 800 g aluat pentru foietaj Morărița
- un ou bătut
- o lingură ulei de măsline
- o ceapă albă tăiată mărunt
- 2-3 căței de usturoi
- 700 g ciuperci proaspete
- o legătură pătrunjel verde
- sare și piper după gust
- 100 g parmezan dat pe răzătoare
Decongelăm Aluatul pentru Foietaj până ajunge la temperatura camerei. Încingem cuptorul la 200°C cu ventilație sau 220°C static. Decupăm cerculețe de aluat cu diametrul de 4 cm. Pentru fiecare vol- au-vent folosim 2 cerculețe de aluat: unul plin, unul decupat cu un cerc mai mic, de 2 cm diametru.
Ungem fiecare cerc de aluat cu ou bătut, lipim un cerc de aluat cu fereastră. Coacem vol-au-vent 15-20 minute sau până sunt aurii, ușor rumenite. Le lăsăm să se răcească foarte bine înainte de a pune umplutura.
Pentru umplutură, călim ceapa în ulei de măsline, adăugăm usturoiul
și ciupercile curățate și tăiate cubulețe. Le călim împreună până scade tot lichidul. Potrivim la gust de sare și piper, adăugăm pătrunjelul tocat fin și parmezanul.
Amestecăm și umplem pateurile.
Sfat util: folosind același mod de preparare, puteți umple vol-au-vent cu cremă de vanilie sau ciocolată și fructe.
Rețetă creată de Teo’s Kitchen