FOIETAJ “FLOARE CU CIOCOLATĂ” cu Aluat pentru Foietaj Morărița
- 800 g aluat pentru foietaj Morărița
- 200 g cremă de alune cu ciocolată
- un gălbenuș pentru uns
Decongelăm aluatul pentru foietaj până ajunge la temperatura camerei. Încingem cuptorul la 200°C cu ventilație sau 220°C static. Întindem foile de aluat pe rând și decupăm 2 cercuri cu diametrul de 23-25 cm, folosind un șablon sau o farfurie. Ungem primul cerc de aluat cu cremă de alune și ciocolată.
Așezăm deasupra al doilea cerc, apăsăm puțin, apoi punem în mijlocul lui un pahar cu diametru de 4-5 cm. Tăiem cercul în 16 părți egale. Rulăm bucățile de aluat 2 câte 2, una spre dreapta și una spre stânga, apoi le unim la capete, pentru a obține modelul de floare.
Așezăm foietajul în tavă, pe o hârtie de copt. Ungem cu gălbenuș cu ajutorul unei pensule pentru patiserie. Coacem 20-30 minute sau până e frumos rumenit.
Sfat util: după ce s-a răcit foarte bine, puteți pudra foietajul în formă de floare cu zahăr pudră vanilat.
Rețetă creată de Teo’s Kitchen