FOIETAJ “FLOARE CU CIOCOLATĂ” cu Aluat pentru Foietaj Morărița

Timp de preparare
50 min
Dificultate
Medie
Porții
Pentru 2 persoane (4 porții)
Ingrediente
  • 800 g aluat pentru foietaj Morărița
  • 200 g cremă de alune cu ciocolată
  • un gălbenuș pentru uns
1

Decongelăm aluatul pentru foietaj până ajunge la temperatura camerei. Încingem cuptorul la 200°C cu ventilație sau 220°C static. Întindem foile de aluat pe rând și decupăm 2 cercuri cu diametrul de 23-25 cm, folosind un șablon sau o farfurie. Ungem primul cerc de aluat cu cremă de alune și ciocolată.

2

Așezăm deasupra al doilea cerc, apăsăm puțin, apoi punem în mijlocul lui un pahar cu diametru de 4-5 cm. Tăiem cercul în 16 părți egale. Rulăm bucățile de aluat 2 câte 2, una spre dreapta și una spre stânga, apoi le unim la capete, pentru a obține modelul de floare.

3

Așezăm foietajul în tavă, pe o hârtie de copt. Ungem cu gălbenuș cu ajutorul unei pensule pentru patiserie. Coacem 20-30 minute sau până e frumos rumenit.

4

Sfat util: după ce s-a răcit foarte bine, puteți pudra foietajul în formă de floare cu zahăr pudră vanilat.

Rețetă creată de Teo’s Kitchen