CUBULEȚE CU VANILIE SI FRUCTE cu aluat pentru foietaj Morărița
- 800 g aluat pentru foietaj Morărița
- 500 ml lapte
- 6 gălbenușuri
- miezul de la o păstaie de vanilie
- 150 g zahăr tos
- 50 g făină
- un praf sare
- 800 g compot de caise în sirop
- 100 g migdale
- 1⁄2 linguriță esență de migdale
Decongelăm aluatul pentru foietaj până ajunge la temperatura camerei. Încingem cuptorul la 200°C cu ventilație sau 220°C static. Tăiem fiecare foaie de aluat în 10 pătrate. Punem câte o lingură de cremă pe fiecare pătrat de aluat, apoi o jumătate de caise, din compot. Presăram migdale tăiate felii.
Pentru cremă, încălzim laptele fără a-l fierbe. Batem gălbenușurile cu zahărul 10-12 minute sau până avem o cremă consistentă. Adăugăm făina, sarea, miezul de la păstaia de vanilie și omogenizăm. Adăugăm laptele în fir subțire, amestecând în continuu. Punem crema obținută pe foc, la baie de abur. Din momentul în care începe să fiarbă, fierbem crema 4-5 minute la foc mic, amestecând cu telul. Crema trebuie să fie bine legată, ca o budincă.
Coacem 10-12 minute sau până aluatul e frumos rumenit. Între timp, fierbem siropul din compot cu esența de migdale. Adăugăm zahăr în funcție de gust. Imediat ce scoatem prăjiturile de la cuptor, le stropim cu sirop de migdale.
Sfat util: dacă nu serviți cubulețele cu vanilie imediat ce au fost scoase din cuptor, adăugați siropul înainte de servire.
Rețetă creată de Teo’s Kitchen