CORNULEȚE CU GUTUI ȘI NUCĂ cu Aluat Fraged Morărița

Timp de preparare
40 min
Dificultate
Medie
Porții
Pentru 4-5 persoane (20-25 buc. cornulețe )
Ingrediente
1

Decongelăm aluatul fraged până ajunge la temperatura camerei. Încingem cuptorul la 180°C.

Cel mai bine e decongelăm aluatul fraged în frigider, peste noapte. Astfel, aluatul rămâne rece, dar este maleabil. Cu cât aluatul este mai rece, cu atât este mai fraged. Dacă pregătim cornulețe în aceeași zi, decongelăm aluatul 1-2 ore pe blatul din bucătărie.

2

Tăiem aluatul în pătrățele și apoi în triunghiuri, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit sau o rolă pentru aluat/pizza.

3

Într-un bol amestecăm dulceața de gutui și nuca măcinată. Punem câte ½ linguriță de compoziție pe fiecare triunghi de aluat. Rulăm cornulețele și le așezăm în tavă, pe hârtie de copt. Coacem 15-20 minute sau până sunt ușor rumenite.

4

Peste cornulețele calde, presărăm zahăr pudră și scuturăm bine hârtia de copt pentru a acoperi cornulețele cu zahăr pudră.

Rețetă creată de Teo’s Kitchen