TARTE CU CITRICE cu Aluat Fraged Morărița
- 1 pachet de aluat fraged Morărița
- 3 ouă
- 120 g zahăr
- 100 ml suc de lămâie
- 1 linguriță de coajă de lămâie, rasă
- Jumătate de linguriță de coajă de lime, rasă
- 3 linguri de suc de yuzu (opțional)
- 120 g unt moale
- 3 g gelatină hidratată în 18 ml de apă
- 250 g mascarpone
- 120 ml smântână pentru frișcă
- 70 g ciocolată albă
- 3-4 linguri de zahăr pudră sau miere, după gust
- 50 ml apă
- 50 ml suc de lămâie
- 50 g zahăr
- Jumătate de linguriță de coajă de lămâie
- 3 g de agar agar (varianta vegetală a gelatinei)
Scoatem aluatul din ambalaj și îl lăsăm afară câteva minute. Așezăm aluatul în forme și îl punem la cuptor pentru 10-12 minute. Punem ouăle, sucul de lămâie, cel de yuzu, zahărul și coaja de citrice pe baie de aburi, fără ca vasul să atingă apa. Gătim până se îngroașă, apoi strecurăm compoziția. Adăugăm gelatina hidratată și omogenizată. Lăsăm să se răcească până la 40 de grade, apoi adăugăm untul și omogenizăm bine cu un blender de mână. Turnăm crema în cojile de tartă coapte și răcite și punem la congelator până facem mousse-ul de ciocolată albă.
Mousse-ul: Întâi, mixăm brânza mascarpone cu zahărul, apoi adăugăm ciocolata topită. Separat, mixăm smântâna, doar până se îngroașă puțin, apoi o adăugăm peste mascarpone. Omogenizăm și punem compoziția într-un posh, apoi completăm tartele.
Gelul de lămâie: Combinăm toate ingredientele și le dăm în clocot, după care strecurăm compoziția și o punem la rece până se îngroașă complet. Înainte de a decora tartele, mixăm puțin gelul cu blender vertical, pentru a căpăta o textură cremoasă, apoi, poșăm câte o picătură mare pe fiecare tartă.
Tip: Așa putem face tarte în jumătate din timpul alocat inițial, cu aluatul fraged Morărița, gata de folosit în orice moment!