COȘULEȚE CU NUCĂ cu Aluat Fraged Morărița
Timp de preparare
40 min
Dificultate
Medie
Porții
Pentru 9-10 persoane (30-35 bucăți)
Ingrediente
- 500 g aluat fraged Morărița
- 300 g dulceață acrișoară
- 6 albușuri
- un praf sare
- 1⁄2 linguriță zeamă de lămâie
- miezul de la o păstaie de vanilie
- 150 g zahăr tos
- 250 g nucă măcinată
1
Decongelăm aluatul fraged până ajunge la temperatura camerei. Încingem cuptorul la 160°C (ventilație) sau 180°C (static). Ungem formele speciale cu puțin unt. T
Tăiem pătrățele din aluat fraged și tapetăm formele, pentru a forma coșulețele. Punem în fiecare o linguriță de dulceață.
2
Batem albușurile cu un praf de sare și zeamă de lămâie până avem o spumă fină.
Adăugăm zahărul treptat, lingură cu lingură.Trebuie să obținem o spumă tare, lucioasă, care nu cade din vas când îl întoarcem.
3
Adăugăm nuca măcinată și o încorporăm ușor, cu spatula, cu mișcări de împăturire. Umplem coșulețele cu bezeaua obținută. Coacem coșulețele cu nucă 20-25 minute
sau până sunt frumos rumenite.
4
Sfat util: puteți folosi și cremă de ciocolată pentru a umple coșulețele.