COȘULEȚE CU NUCĂ cu Aluat Fraged Morărița

Timp de preparare
40 min
Dificultate
Medie
Porții
Pentru 9-10 persoane (30-35 bucăți)
Ingrediente
  • 500 g aluat fraged Morărița
  • 300 g dulceață acrișoară
  • 6 albușuri
  • un praf sare
  • 1⁄2 linguriță zeamă de lămâie
  • miezul de la o păstaie de vanilie
  • 150 g zahăr tos
  • 250 g nucă măcinată
1

Decongelăm aluatul fraged până ajunge la temperatura camerei. Încingem cuptorul la 160°C (ventilație) sau 180°C (static). Ungem formele speciale cu puțin unt. T

Tăiem pătrățele din aluat fraged și tapetăm formele, pentru a forma coșulețele. Punem în fiecare o linguriță de dulceață.

2

Batem albușurile cu un praf de sare și zeamă de lămâie până avem o spumă fină.

Adăugăm zahărul treptat, lingură cu lingură.Trebuie să obținem o spumă tare, lucioasă, care nu cade din vas când îl întoarcem.

3

Adăugăm nuca măcinată și o încorporăm ușor, cu spatula, cu mișcări de împăturire. Umplem coșulețele cu bezeaua obținută. Coacem coșulețele cu nucă 20-25 minute

sau până sunt frumos rumenite.

4

Sfat util: puteți folosi și cremă de ciocolată pentru a umple coșulețele.