BISCUIȚI LINZER cu Aluat Fraged Morărița
- 500 g aluat fraged Morărița
- 200 g dulceață acrișoară
- 100 g ciocolată amăruie
Derulăm cu grijă aluatul, pe hârtia de copt din pachet. Decupăm formele dorite, în cazul nostru inimioare. La al doilea biscuit, decupăm și o fereastră – o inimioară mai mică. Pentru fiecare biscuit Linzer, trebuie să avem un biscuit întreg și unul cu fereastră.
Coacem biscuiții 8-10 minute, până sunt foarte ușor rumeniți. Îi lăsăm să se răcească foarte bine. Biscuiții se întăresc pe măsură ce se răcesc.
Topim ciocolata la baie de abur și o punem într-o seringă pentru patiserie.
Decorăm cu ciocolată biscuiții cu fereastră. Lipim doi câte doi – un biscuit întreg și unul cu fereastră, având la mijloc un strat generos de dulceață.
Sfat util: pentru un plus de savoare, adăugați în aluatul fraged și 100 g alune de pădure măcinate, îl frământați, apoi îl întindeți într-o foaie de cca 1⁄2 cm grosime înainte de a tăia formele.